milano

milano, mesto mode in nogometa :D priznam nimam pojma ne o enem in ne o drugem. tak da vam ne bom glih preveč solila pameti, vam pa pokažem par slikic za lažjo predstavo kak zgleda milano.

tole na spodnji sliki je vhod v znamenito nakupovalno ulico Galleria Vittorio Emanuele II, ki slovi po velikih italijanskih modnih ikonah. kot recimo prada, gucci, louis vuitton od katerega torbica stane od 2000-2350 evrov.

ko vstopiš, te čaka taka lepa pokrita ulica, z mozaikom po tleh, s trgovinami, ki imajo iste napise, črna podlaga zlat napis :lol:

na sredini je taka lepa okrogla kupola

in ko od zunaj posije sonce, je noter taka prijetna rumena svetloba, ki da nek tak dober občutek. slike pridejo do izraza, cene tudi :lol:

no na drugi strani trga je znamenita gotska katedrala. ki so jo gradili od 14 do 19 stoletja. je iz samega kamna, baje iz marmorja :lol: . baje sprejme štirideset tisoč ljudi, noter je taka temačna, hladna, ima pa velike orgle. po mojen mora biti to tak lep zvok, ko kdo zaigra na njih.

od zunaj jo krasijo figurice.

no dotaknimo se nogometa :D no na spodnji sliki je stadion san siro. kateri baje sprejme sedemdeset tisoč če ne še več ljudi. baje si ga še zaenkrat delita milano in pa inter. samo si bodo ta drugi začeli graditi svojega. jaz vam samo vem povedat da so eni rdeči črni, drugi pa modro beli? hmm to drugo barvo ne vem če je pravilna. jaz in nogomet to ne paše skupaj.

vam pa lahko povem, da ta stvar zgleda ogromna. in če imaš sedež čist na vrhu, pomojen moraš priti vsaj dve uri prej tam, da prideš do svojega stola :D .

seveda ne smem pozabiti, da je mesto milano poln pleha. avtov in pa vesp. oni imajo vespe tak kak mi kolesa v ljubljani. no v glavnem pipka se dosti. pip pip pomeni živjo, piiiiipppp zgani se, eni pa nonstop trampetajo :lol: seveda tu pa tam zaslediš tudi takšne avtomibilčke, ampak ni jih bilo preveč :D

javni prevoz imajo zelo dobro urejen. no če se voziš po njihovih cestah je dobro če vsaj malo veš italjansko, ker nekatere ceste so zaprte ob četrtkih ali pa kater drug dan. aja ogromno hipodromov imajo, seveda mekdonelsov, pa seveda tujcev ;)

no če boste kdaj imeli viška časa, vam priporočam ogled milana :mrgreen:

1.04.2009. miks.5 odgovorov v “milano”

 1. termietermie pravi:

  Sem bil enkrat v Milanu, pa ko smo že pri nogometu: takrat so imeli tam pod kupolo slučajno razstavljen pokal Lige Prvakov… Je sodelavec potem strašno obžaloval, da ni šel na ta izlet…

 2. Somebody pravi:

  Dobre slikce pa lep opis :D če smo pa že pr fuzbalu nj ti povem da so Interjevi nogometaši odeti v modre in črne barve :D LP

 3. helencahelenca pravi:

  termie- a ste šli na kako tekmo? sicer pa v današnjem času, pet uric in si že tam :D

  somebody- havala ti. no si bom zapomnila, da je črna druga barva :mrgreen:

 4. termietermie pravi:

  Ne, sindikalni izlet smo imeli… Milano, Lago Maggiore, Boromejski otoki, na povratku pa še Verona, da sem lahko Julijo prijel za joške…

 5. lordwales pravi:

  No vidiš Helenca zgodbo oziroma kratko reportažo za medije imaš skoraj napisano – ojunači in pošlji – na izbiro imaš več kot 100 medijev – in naj ti prišepnem da je honorar lahko celo tromestni, začenši z 1 seveda.

  V Blogoroli si se izkazala,
  verjetno si ne želiš 40 let ždeti v kakšni zakotni pisarni?

Komentiraj...

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !