kajenje

kajenje. čist sem se ga odvadila. praf fajn je, da prideš v gostilno, bar oziroma kamorkoli kjer se je prej kadilo in se sedaj ne več. in ko greš domov ne smrdiš več po čikih. seveda vohaš vse druge vonjave, ampak ne smrdiš po čikih. priznam, kadila sem, bila sem pasivna kadilka od rojstva :D , vedno sem delala družbo kadilcem na čiku, ampak zadnje čase, moji kolegi, prijatelji ne kadijo več. in tako jaz ne smrdim po čikih. in sedaj, če kdo kadi me je že začelo motit. v bistvu me moti to, da mi smrdijo cunje po čikih. nič drugega me ne moti, zaradi mene naj kadijo, če jim paše, ampak naj ne pihajo v mene.

ja in se sprašujete kaj bi zdaj rada povedala?

da sem bila prejšnji teden na metelkovi na koncertu skatalites. če prvič v življenju čujete za to skupinu, kot  recimo sem  jaz,  poslušajte ta you tube link

YouTube slika preogleda

ja metelkova. še vedno se ni nič spremenilo. tam ne veljajo pravila, ki veljajo drugod. tam se še vedno kadi povsod. in seveda, ker je bil rege žanr so ljudje bili prilagojeni temu stilu. razen mene. prav pogrešala sem stare čase, ko sem  za take place imela posebne cunje. ok saj ples mi nikoli ni delal problemov, pač se pozibavaš v bokih ali pa se kaj improvizeraš in to je to. ampak kaj mi je delalo probleme? nobena ventilacija, ljudje so kadili od čikov do trave, včasih sem se spraševala, če slučajno seno kadijo. eni vonji so bili prav neznosni.res. in od tam sem prišla kot smrdeči, zakajen dimnik. prav v plučih sem čutila dim. ko sem prišla domov sem cunje dala na balkon, še tuširat sem se šla. in sred noči sem se zbudila, ker so mi lasje smrdeli.  se spomnim, ko sem še mela lase do riti, sem jih šla umivat sred noči, ker nisem mogla spati zaradi smradu. ampak se mi to noč ni dalo in sem jih samo fest zamotala. na drug dan pa vse oprala od sebe, do cunj, še zimski plašč sem dala prat. no ni se skrčo, malo dalj časa se je sušil to je pa bilo to. naslednjič bom dvakrat premislila kaj bom mela oblečeno  na metelkovo.

24.11.2010. miks.9 odgovorov v “kajenje”

 1. MedeaMedea pravi:

  Jaz sicer sem kadilka pa me je kajenje v zaprtih prostorih izredno motilo. Oči so bile res uboge, krvave, kot da bi ne vem kaj vse dala vase.

 2. huho pravi:

  res si boga… upam da te metelkova več ne vidi, ker takih jokic tudi ne potrebuje.Plašček mi smrdi pa lasje tudi :( buuuuuuuuhuuuuuu, ….. kajenje in smrad je pač del te subkulture vedno je bil (ni nujno da vedno bo) in tako to je če ti ne paše spizdi v globala pa naj ti tam lasje dišijo….. NISI VREDNA METELKOVE PA ČE TO RAZUMEŠ ALI NE.

 3. MedeaMedea pravi:

  Kaj drugega kot “OMG” mi trenutno res ne pade na misel. Saj ni kritizirala Metelkove ali tistih, ki se tam zadržujejo. Moti jo pač dim! Kot tudi mene, pa to ne pomeni, da se zato takšnim in podobnim zadevam na široko izogibam. Sicer pa reči, da nekdo ni vreden Metelkove …

 4. tecnoba pravi:

  ja seveda. na metelkovo pašejo samo smrduhi?!

 5. AndrejM pravi:

  huho, morda ne razumeš (si premlad, ne razmišljaš, imaš IQ pod 50…), da so se časi spremenili, kar se kajenja tiče. Včasih je bilo normalno, da se je kadilo povsod, od porodnišnic preko pisarn do lokalov in koncertov. In da so nekadilci pač najebali zaradi kadilcev. Takrat sem tudi sam kadil in hodil na podobne kraje (Metelkove pač še ni bilo) in je bilo grozno, da si smrdel po dimu tako kot se zgoraj opisuje, da o nevarnostih pasivnega kadilstva za nekadilce ne govorim. Takrat sem bil sam izjemno netoleranten do nekadilcev in mi je danes žal, ampak ure ne morem zavrteti nazaj. Da pa zato, da greš na koncert, moraš trpeti vse tiste smrduhe okrog sebe, ki kadijo (pa pri tem mislim na kadilce, ne na kakšno subkultiuro), pa enostavno ni fer.

 6. Simona ReboljSimona Rebolj pravi:

  @AndrejM:

  Predvsem avtorica tega bloga je očitno premlada, bolj malo razišlja in nasploh je prispevek polpismen po pismenosti in vsebinsko milo rečeno otročji.

  Avtorica očitno ni šla na koncert, ki bi jo kaj prida zanimal, zato zadevo opiše kot plac, kamor pač greš in malo poskušaš improvizirat ples – pozibavanje v bokih pa to … Očitno torej ni ravno rege fenica. očitno se tega tudi zaveda, zato sama zapiše, da se je tam folk obnašal tako, kot nekako paše v rege vzdušje, le da ona tja ni pasala!!! Ampak kljub temu teži. Eno je ukinitev kajenja po uradih, čakalnicah in barih nasploh (v kolikor ne morejo zagotovit ustrezno opremljenega kadilskega prostora), drugo je pa alternativni klub s svojo specifiko, kar Metelkova je in v rege fešto takega tipa gre zraven tudi kajenje. Dvomim, da bi Bob Marley sploh hotel nastopat v takem zaprtem prostoru, kjer bi bilo prepovedano kajenje, pa če je komu to všeč ali pa ni. zato je prispevek otročji in kvečjemu hujskaški, kot poziv inšpekciji, naj gre težit na Metelkovo, kar je nonsens. Kot bi šel na nogometno igrišče težit zaradi hrupa.

 7. helencahelenca pravi:

  simona-glede mojega pisanja in moje polpismenosti se boš mogla kar v vrsto postavit. nisi prva in ne zadnja, ki ji ni všeč moje pisanje. ampak blog je še vedno moj in noben mi ne bo govoril kak mora izgledat oziroma kako moram pisat. če vam ni všeč je še vedno zgoraj X. drugo kot drugo nisem jaz kriva, če me nekdo iz siola zelo rad daje tja gor. od tega nimam ničesar, razen vaše žaljivke.
  tretjo kot tretjo, kadilci boste vedno užaljeni, zato, ker še nikoli niste živeli brez smradu po čikih. ko se enkrat tega vonja odvadiš, te začne motit. in če bi kdo hotel zapreti metelkovo oziroma poslati inšpekcijo tja bi jo že zdavnaj. aja glede boba marleya, kaj pa vemo mogoče bi pa v teh časih nehal kadit ;)

 8. Wega pravi:

  Oh pa kaj si boste še izmislili? Kajenje kot del kulture? Da nekdo, ki ga moti dim mora iz neke izmišljene “specifike kluba” prenašati smrad?
  O prekleti kadilci.

 9. tecnoba pravi:

  @sr. kakšna jajca. seveda. ska poslušajo samo zapriseženi kadilci, ki jim je eden od pomembnejših fetišov, da zjutraj prismrdijo v svoj skwot, kot krdelo zakajenih jamajčanov. Nisi pa povedala, da morš bit tud temnopolt in met vsaj 3/4 metra dolge ter 3/4 leta neoprane drede, da si res lahko taprav fen in pašeš v ‘vzdušje’. So pa zakonske omejitve jeba, ki jih ne kani primerjati s samo nadležnim vriskanjem.

Komentiraj...

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !